Zupa austrumu gaumē

Sastāvdaļas

  • 200g garneļu
  • 1 pangasijas fileja
  • 300g austersēnes
  • 1 paciņa kokosriekstu piena
  • sojas mērce
  • zaļie locini
  • karijs

Nopirku lielās ūsainās garneles un kokosriekstu pienu. Mājās man bija austersēnes. Pavandijos vecos žurnālos un atradu šādu recepti.

Pagatavošana

1. Austersēnēm nogriež cepurītes, sasmalcina un iemet vārošā ūdenī. Kātiņus šeit neizmanto! Turpat pievieno sagrieztu pangasijas fileju un visu vāra kādas 5-7 min. Tad pievieno nolobītas garneles (neaizmirstiet zarnu izņemt, jo tā dod nepatīkamu piegaršu un rūgtumu) un pārlej to visu ar kokosriekstu pienu. Pievieno sojas mērci un kariju pēc garšas. Vēl var miso maisījumu pievienot, kam garšo.
2. Garneles vairs ilgi nevārīt, savādāk tās paliek cietas! Viss kopā vārīšanas process aizņem minūtes 10. Jau šķīvī visu pārkaisa ar zaļiem lociņiem.