Zivju zupa ar gliemenēm un baltām pupiņām

Sastāvdaļas

  • 300 g dzīvas mīdijas
  • 200 g konservētas baltās pupiņas
  • 100 g kūpinātas sviesta zivs
  • 400 g tomātu (var izmantot konservētus)
  • 1 puravs
  • 5-6 ķiploka daiviņas
  • 2-3 timiāna zariņi
  • sāls, pipari pēc garšas
  • buljonam – asakas un āda no kūpinātas zivs.

Visgaršīgākās un labākās mīdijas nopērkamas laika posmā no septembra līdz februārim. Bet ja nu galīgi nav iespējas tās iegādāties svaigas, var izlīdzēties ar konservētām.

Pagatavošana: 90 min / 4 porcijas

  1. Novārīt buljonu ar pāris lauru lapām un izkāst caur sietu.
  2. Mīdijas tīrā ūdeni paturēt kādas 3-4 stundas. Notīrīt bārdiņu.
  3. Puravu sagriezt uz pusēm un apcept sausā pannā ar griezuma vietu uz leju.
  4. Buljonam pievienot puravus un timiāna zariņus. Saspiestus ķiplokus, attīrītus no ādiņas tomātus, pupiņas un vārīt 10 minūtes.
  5. Pievienot mīdijas un vārīt, kamēr tās atveras. Kā pēdējo pievienot gabaliņos sadalītu zivi. Izņemt puravu, ķiplokus un timiānu.