Zaļie vrapi ar vistas fileju

Sastāvdaļas

  • 3 vistas filejas
  • 1gb. Romiešu salāti
  • 200g skābs krējums
  • 1 garais gurķis
  • zaļie loki
  • dilles
  • pētersīļi
  • 1 ēd.k. mārrutki
  • sezama sēkliņas
  • sāls
  • Marinādei:
  • 1/2 gl sojas mērce
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 2 ēd.k. ingvera pulveris

Šī nu ir viena viltīga recepte! Pagatavošana vienkārša, kur tad viltība? Tā slēpjas faktā – šis ir lielisks veids kā bērna uzturā palielināt tieši dārzeņu daudzumu. No šādām “dārzeņu laiviņām” mazie gardēži atteikties nespēj. Turklāt, par katru papildporciju priecāsies arī vecāki. Lai izdodas!

Pagatavošana 30 min 3 porcijas

1. Vistas filejas sagriež kubiņos un saliek bļodā. Pievieno sojas mērci, sasmalcinātus ķiplokus un ingvera pulveri, visu apmaisa un atstāj marinēties līdz 2 st. istabas temperatūrā.
2. Gaļu uzdur uz koka irbulīšiem un cep grila pannā vai uz grila apm. 15 min ik pa brīdim apgrozot, līdz gaļa gatava.
3. Pagatavo mērci. Krējumu sajauc ar sasmalcinātām dillēm, pētersīļiem un lokiem, pievieno mārrutkus un pēc garšas sāli.
4. Gurķi nomazgā un sagriež plānās šķēlītēs.
5. Uz šķīvja kārto salātu lapas. Tām pa virsu liek gurķa šķēlītes, gaļu, pārlej ar mērci un pārskaisa ar sezama sēkliņām.
6. Pasniedz uzreiz un ēd kā vrapus, ietinot salātlapā.