Zaļie salāti ar šašliku

Sastāvdaļas

  • 400g šašliks
  • 75g sviesta salāti
  • 50g spināti
  • 1 kast. redīsu dīgsti "Absoluts ēd"
  • 1 kast. zirņu dīgsti "Absoluts ēd"
  • 1/2 sarkans sīpols
  • Mērcei:
  • 1 ēd.k. franču sinepes
  • 1 ēd.k. angļu sinepes ar graudiņiem
  • 4 ēd.k. olīveļļa
  • 1 ēd.k. ķiploka etiķa novilkums
  • 1 ēd.k. Vorčesteras mērce
  • sāls, pipari, cukurs

Pavisam drīz šašliku ceps vai katrā izbraukumā pie dabas. Un tiks piedzīvoti brīži, kad šašliks sacepts pa daudz un tas atdzisis snaudzīs kādā šķīvī. Pagatavojiet šos salātus un baudiet sacepto gaļu nedaudz neierastāk un veselīgāk!

Pagatavošana 20 min 4 porcijas

1. Gaļu sagriež mazākos gabaliņos, salātus noskalo un saplūkā, sīpolu sagriež plānās sķēlītēs. Visu apmaisa, pievienojot redīsu un zirņu dīgstus.
2. Gatavo mērci. Burkā ielej olīveļļu, pievieno sinepes, etiķi, Vorčesteras mērci, sāli, cukuru un svaigi maltus piparus pēc garšas. Burku aizvāko un kārtīgi sakrata. Mērci pārlej salātiem un salātus vēlreiz apmaisa.
3. Pasniedz uzreiz.