Zaļie salāti ar marinētām bietēm un sieru

Sastāvdaļas

  • 80g biešu lapiņas
  • 200g bietes maigā marinādē
  • 75g siers Fetaki vai kazas siers
  • 4-5 ēd.k. saulespuķu un ķirbju sēkliņas
  • Mērcei:
  • 1/2 apelsīna sula
  • 2-3 ēd.k. olīveļļa
  • 1 tējk. angļu sinepes
  • sāls, pipari

Bietes un biešu lapiņas dos jūsu organismam spēku. Saulespuķu un ķirbju sēkliņas enerģiju. Arī apelsīnu sula līdzēs atjautnot organisma darbību. Šie salāti ir īsta vitamīnu bumba. Uzlādējaties un gaidam pavasari!

Pagatavošana 15 min 4 porcijas

1. Mērcei olīveļļu uzputo ar sinepēm un apelsīna sulu, pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
2. No bietēm notecina marinādi. Sieru sadrupina vai sagriež kubiņos.
3. Salātu traukā liek biešu lapiņas, pārlej tās ar pusi no mērces un izcilā. Pa virsu kārto bietes un sieru. Pārkaisa ar sēklinām un pārlej ar atlikušo mērci.
4. Salātus gatavo īsi pirms pasniegšanas.