Zaļie salāti ar kāpostiem un kvinoju

Sastāvdaļas

  • 200g kāpostu salāti
  • 100g marinēti sīpoli
  • 65g kvinoja
  • 150g svaigs gurķis
  • 50g spināti
  • 50g zaļie loki
  • 50g lakši
  • pētersīļi
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 2 ēd.k. labs ābolu etiķis
  • sāls, pipari

Pavasarī gribas doties ārā baudīt to, pēc kā esam tā noilgojušies pa ziemu – pēc siltiem saules stariem, putniņu čivināšanas, pirmajiem ziediem un zaļas zālītēs. Ēdienam arī gribas piešķirt zaļo krāsu ar pirmajiem pavasara zaļumiem – lakšiem un spinātiem. Šajos salātos lakši un spināti labi sader kopā ar kvinoju (ogļhidrātu avots) un kāpostiem. Vienīgi, ja nav pieejams labs ābolu etiķis, tad aizvieto to ar citrona sulu. Izmēģini šos salātus un baudi pavasari!

Pagatavošana 30 min 3 porcijas

1. Kvinoju ieber katlā, pārlej ar 300ml ūdens, pievieno sāli un vāra līdz ūdens ir izvārījies. Apsedz ar tīru virtuves dvielīti un atstāj uz 15 min.
2. Gurķi sagriež šķēlītēs. Marinētus sīpolus sagriež smalkāk. Ja spinātu lapas ir lielas, tad tās sagriež smalkāk. Ja lapas ir maziņas, tad atstāj kā ir. No kāpostiem notecina šķidrumu. Sagriež lakšus, pētersīļus un lokus. Visu liek salātu bļodā. Pievieno eļļu, etiķi, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Samaisa.
3. Pasniedz uzreiz vai gllbā ledusskapī.