Zaļie salāti ar cāļu filejas gabaliņiem

Sastāvdaļas

  • 450g cāļu krūtiņas fileja
  • 150g dažādas salātu lapas
  • 1 garais gurķis
  • 2 olas
  • 6 ēd.k. rīvmaize
  • 3 ēd.k. sezama sēkliņas
  • 1ēd.k. kokosriekstu eļļa
  • Mērcei:
  • 4 ēd.k. olīveļļa
  • 2 ēd.k. ābolu etiķis
  • 1 ēd.k. angļu sinepes
  • sāls, pipari

Dažādi zaļie salāti ir kļuvuši par biežu viesi mūsu virtuvēs un to pagatavošanas variācijas ir visai plašas. Šodien piedāvājam bagātināt salātu garšu ar apceptas cēļu filejas gabaliņiem. Garšo lieliski. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!

Pagatavošana 35 min 4 porcijas

1. Atsevišķos traukos uzputo olas un sajauc rīvmaizi ar sezama sēkliņām. Cāļu fileju apvārta olā un rīvmaize un tad uzcep kokosriekstu eļļā.
2. Mērcei eļļu sajauc ar etiķi, sinepēm, pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
3. Salātu bļodā liek saplūkātas salātu lapas, pievieno sagrieztu gurķi un mērci, samaisa. Tad pa virsu liek cāļu fileju un uzreiz pasniedz.