Zaļā tēja ar ingveru

Sastāvdaļas

  • 4 ēd.k. zaļā tēja ar citornu un čili
  • 4 gl. karsts ūdens
  • 4 gl. gaišo vīnogu sula
  • 4 cm ingvera sakne
  • medus vai cukurs

Ingvers ir viena no vecākajām un populārākajām Austrumu garšvielām, bet ārstniecībā izmantojams kā dabīgs līdzeklis pret saaukstēšanos, īpaši kakla iekaisumu, klepu, iesnām. Tas ir lielisks možuma, tonusa un enerģijas līdzeklis. Tam piemīt antibakteriālas, spēcīgas pretiekaisuma, pretdrudža īpašības, ingvers paaugstina imunitāti.

Pagatavošana 15 min 4 porcijas

1. 1. Karstumizturīgā traukā iebērt zaļo tēju, pārliet ar karstu ūdeni, apsegt ar vāku un ļaut ievilkties 10 min. Tēju izkāst.

2. 2. Sulu pārliet katliņā, pievienot sagrieztu plānās šķēlītēs ingvera sakni un uzkarsēt.

3. 3. Tēju sajaukt ar sulu, pievienot pēc garšas cukuru vai medu un uzreiz pasniegt.

| View