Īsta steika gaļa ir no īpašām liellopu šķirnēm un pareizi barotiem lopiem — lai gaļas struktūra būtu ar īpašu tauku slāņojumu, kas to padara līdzīgu marmoram, maigu, sulīgu un garšīgu. Taču Latvijā steika kultūra vēl bērna autiņos un steikam paredzētu gaļu nopirkt ir diezgan problemātiski. Taču izvēloties kvalitatīvu liellopa gaļu, jūs spēsiet pagatavot patiesi garšīgu ēdienu, kuram jau drīkstēs piedēvēt steika īpašības! 1. Piparus, koriandra sēklas, lauru lapas apcept sausā pannā 2-3 min. Saberzt piestā. Sastāvdaļas
Pagatavošana 30 min 3 porcijas
2. Bļodā ieliet sarkanvīna etiķi, Balzamiko etiķi, Vorčesteras mērci, pievienot sagrieztu smalkāk ķiploku, rozmarīna zariņus, sasmalcinātas garšvielas, samaisīt. Gaļu sagriezt pabiezās šķēlēs un iemarinēt. Apsegt ar pārtikas plēvi un marinēt 12 stundas.
3. Grilpannā izkausēt sviestu un apcept tajā gaļas gabalus 5 min. no katras puses ja vēlaties vidēji izceptu gaļu (medium rare). Attiecīgi palieliniet cepšanas ilgumu vai samaziniet. Gaļu apsegt ar foliju un ļaut tai 10 min. «atpūsties».
4. Pasniedz ar mērci un frī kartupeļiem.
Vorčesteras steiks
