Vistu stilbiņi ar olīvām Vidusjūras gaumē

Sastāvdaļas

  • 1kg vistu stilbiņi
  • 1gl. šalotes sīpoli
  • 1/2 gl. Kalmata olīvas
  • 1 tējk. rīvēta aplesīna miziņa
  • 1/3 gl. svaigi spiesta apelsīna sula
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 2 ēd.k. medus
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • rozmarīns
  • timiāns
  • kaltēts baziliks
  • kaltētas piparmētras
  • kaltēts oregano
  • sāls, pipari

Timiāns un piparmētras ir piemērotākās garšvielas, gatavojot vistas gaļu, bet saldskābie apelsīni piešķir ēdienam eksotisku toni. Savukārt, īpašo Vidusjūras akcentu piešķirs olīvas un medus. Klāt var pasniegt kādu vīna glāzi.

Pagatavošana 60 min 4 porcijas

1. Pannā uzkarsē eļļu un apcep tajā sagrieztus uz pusēm sīpolus, olīvas un vistu stilbiņus. Pannas saturu pārliek multivārāmajā katlā, pievieno rīvētu apelsīna miziņu, apelsīna sulu, garšvielas, medu, sāli un svaigi maltus piparus. Sautē 1 st. režīmā “Sautēšana”.
2. Vistas stilbiņus var cept arī cepeškrāsnī – karstumizturīgā traukā 180 grādos apm. 50 min.
3. Pasniedz ar svaigu maizi un vīna glāzi.