Vistu aknas ar šampinjoniem Sastāvdaļas 600 g šampinjonu 500 g vistas aknu 400 g ķiršu tomātu 100 g sviesta 200 ml saldā krējuma 3 ēdk. pavasara sīpoliņu, smalki sagrieztu 2 ēdk. svaigas salvijas, sakapātas sāls un malti melnie pipari Vistu aknu vietā var izmantot arī citu putnu aknas, piemēram, tītara vai pīles, taču tādā gadījumā gatavošanas laiks būs dažas minūtes ilgāks. Pagatavošana 30 min 4 porcijas 1. Noskalotas un nosusinātas aknas sagriez gabalos. Šampinjonus notīri un, ja vajag, pārgriez uz pusēm vai sagriez četrās daļās. Tomātiņus pārgriez uz pusēm. 2. Pannā sakarsē sviestu. Pievieno aknas un apcep. Pārkaisi sāli un piparus. 3. Pievieno šampinjonus un apcep. Pēc tam pievieno sīpolus un tomātus un turpini sautēt vēl 3–4 minūtes. 4. Pievieno krējumu, sāli un piparus, iemaisi salviju un uzvāri.