Vistas zupa ar spinātiem un kariju

Sastāvdaļas

  • 2 lielas vistas filejas
  • 500 ml vistas buljona
  • 400 ml (1 bundžiņa) kokosriekstu piena
  • 200 g spinātu
  • 3 sakapāti šalotes sīpoli
  • 1 sakapāta svaiga sarkanā čili pāksts
  • 1 laims
  • 2 ēdk. karija pulvera
  • sāls

Ātri un vienkārši pagatavojama zupa tiem, kuriem garšo ēdieni ar kokospienu. Laima sula piešķir zupai patīkami saldskābenu garšu. Zupā labi iederas arī sakapātas koriandra lapiņas.

Pagatavošana 35 min 4 porcijas

1. Vistas fileju sagriez mazos gabaliņos un apkaisi ar sāli. Noskalotus un nosusinātus spinātus rupji sakapā. Laimam norīvē miziņu un izspied sulu.
2. Katlā sakarsē pusi kokospiena. Pievieno sīpolus, čili, laima miziņas un kariju un maisot sakarsē.
3. Pievieno vistas gabaliņus un samaisi. Pielej atlikušo kokospienu un buljonu. Uz lēnas uguns vāri 5–7 minūtes.
4. Ieliec spinātus un karsē vēl 3–4 minūtes, līdz tie sakrītas. Pieber sāli un iemaisi laima sulu.

| View