Vistas un šampinjonu žuljēns Sastāvdaļas 100 g vistas filejas 100 g šampinjonu 100 ml saldā krējuma 40 g zilā siera 4 lieli kartupeļi 2 ēdk. eļļas rīvēts cietais siers sasmalcināti zaļumi sāls, malti pipari Par žuljēna veidnītēm labi noder arī paši produkti, piemēram, mazi maizes klaipiņi un ķirbīši, lieli kartupeļi, kuriem izdobj vidu un tur ieliek atbilstīgi sagatavotu pildījumu. Pagatavošana 50 min 4 porcijas 1. Kartupeļus ar mizu rūpīgi nomazgā, pārgriez gareniski uz pusēm un izdob vidu pildīšanai. Liec verdošā sālsūdenī un vāri pusgatavus. Nosusini. 2. Vistas fileju sagriez smalkos gabaliņos. Notīrītus šampinjonus sagriez plānās šķēlītēs. 3. Pannā sakarsē eļļu un apcep vistu un šampinjonus. Pievieno sāli un piparus. 4. Pielej krējumu, uzvāri un, tiklīdz sabiezē, noņem no uguns. 5. Kartupeļu pusītes viscaur iezied ar eļļu un iedobēs ieliec pildījumu. 6. Kārto uz plāts ar cepampapīru, ievieto 200 grādu karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 8 minūtes. 7. Pārkaisi ar rīvētu sieru un cep vēl 5–7 minūtes. Izrotā ar zaļumiem.