Vistas un rīsu sautējums Sastāvdaļas 4 vistas filejas ar ādu 500 ml vistas buljona 200 g basmati rīsi 400 g konservētu sarkano pupiņu, šķidrums noliets, pupiņas noskalotas 50 g vītinātas desas, sagriezta gabaliņos 1 liels sīpols, rupji sagriezts Daži svaigi timiāna zariņi vai ½ tējk. kaltēta timiāna Sauja zaļo vai melno olīvu bez kauliņiem Komforta ēdiens, kurš sildīs gan iekšēji, gan ārēji – sarkanās pupiņas ar spīdīgajām olīvām priecēs acis, bet sulīga vistiņa un sātīgie rīsi priecēs vēderu. Pagatavošana 30 min 4 porcijas 1. Uz pannas apcep gaļu, desu un sīpolus. Uzkarsē sausu pannu un apcep vistas filejas – vispirms liec ar ādu uz leju, pēc 4 minūtēm apgriez uz otru pusi un cep, līdz gaļa no abām pusēm zeltaina. Nolej taukus. 2. Liec pannā desu un cep minūti, līdz no desas sāk tecēt tauki. Izņem visas filejas un desu no pannas un palikušajos taukos cep sīpolus, līdz tie mīksti. 3. Pievieno atlikušās Sastāvdaļas un sautē. Ieber pannā vai katlā rīsus, samaisi tos ar sīpoliem, tad liec arī vistas filejas un desas gabaliņus atpakaļ pannā. Pielej vistas buljonu, pievieno atlikušās ēdiena Sastāvdaļas , pieber sāli un piparus pēc garšas. Uzliec pannai vai katlam vāku un sautē uz vidējas uguns 10 minūtes, līdz vistas gaļa gatava un rīsi uzbrieduši un irdeni.