Vistas sautējums ar āboliem

Sastāvdaļas

  • 4 vistas filejas
  • 2 sīpoli
  • 700 ml aprikožu sulas
  • 200 ml saldā krējuma
  • 3 banāni
  • 4 āboli
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 2 citronu sulas
  • sāls, svaigi malti pipari, karija pulveris
  • eļļa vai sviests cepšanai

Āboli un gaļa – šī kombinācija Āzijas tautu virtuvēs ir ievērojami biežāk sastopama nekā āboli desertā. Vistas gaļas saderības ziņā āboli ir ļoti piemērots produkts. Šāda stila ēdieniem piemīt burvīga saldskāba garša, tie neatstāj smaguma sajūtu un ir salīdzinoši ātri pagatavojami.

Pagatavošana 50 min 4 porcijas

1. Sīpolus un ķiplokus nomizo un sagriez mazos gabaliņos. Vistas filejas noskalo, nosusini un sagriez plānās strēmelītēs. Banānus un ābolus nomizo, banānus sagriez ripiņās, ābolus – nelielos gabaliņos.
2. Pannā sakarsē eļļu vai sviestu, ieber sīpolus un ķiplokus un pāris minūtes pasautē. Pievieno vistas fileju strēmelītes un apcep no visām pusēm. Pielej aprikožu un citronu sulu, pievieno sāli, piparus, karija pulveri un krējumu un uz mazas uguns sautē 20 minūtes.
3. Pievieno ābolus un banānus un sautē vēl 15 minūtes.

| View