Vistas salāti ar dārzeņiem un turku zirņiem

Sastāvdaļas

  • 1 iep. vistas fileja majonēzes un citronpiparu marinādē
  • 1gl pērļu grūbas
  • 400g konservēti turku zirņi
  • 4 svaigi lauku gurķi
  • 400g svaigi krāsaini tomāti
  • 100g salātlapas
  • 120g Fetaki siers
  • 1 liels sīpols
  • 100ml etiķis
  • 200g turku/grieķu jogurts
  • 2 ēd.k. asas sinepes
  • sāls, pipari

Turku zirņus mēdz dēvēt arī par aunazirņiem un garbanzo pupām. Turku zirņiem ir patīkama riekstu garša, kopā ar maigu vistas gaļu tie veido ideālu garšu buķeti. Izmēģiniet šo recepti!

Pagatavošana 3 porcijas

1. Grūbas novāra sālsūdenī atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Vistas fileju uzgrilē vai izcep cepeškrāsnī. Sīpolu sagriež gredzenos, pārlej ar etiķi un atstāj marinēties uz 15 min.
2. Gurķus un tomātus nomazgā, sagriež. Jogurtu sajauc ar sinepēm, sāli un svaigi maltiem pipariem pēc garšas.
3. Porciju šķīvjos kārto salātlapas un grūbas, sagrieztu gabaliņos vistas fileju, tomātus, gurķus, marinētus sīpolus, turku zirņus un sadrupinātu sieru. Pasniedz ar mērci.

| View