Vistas kebabs dārzeņu marinādē

Sastāvdaļas

  • 500g vistas fileja
  • 1 baklažāns
  • 1 paprika
  • Marinādei:
  • 100g grieķu/turku jogurts
  • 1 burkāns
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 neliels sīpols
  • pētersīļi
  • 2 ēd.k. sarkanvīna etiķis
  • sāls, svaigi malti pipari

Dietologi un uztura speciālisti iesaka pamatā no gaļas produktiem izvēlēties tieši vistas gaļu, jo vistas gaļā ir maz tauku, bet daudz olbaltumvielu. Turklāt, vistas gaļā ir tādas cilvēka organismam nepieciešamas vielas kā kālijs, kalcijs, dzelzs, kobalts, cinks, fosfors un citas. Un galvenais, vistas gaļas pagatavošanas veidi un variācijas ir pietiekami plašas! Piedāvājam vēl vienu recepti.

Pagatavošana 30 min 2 porcijas

1. Burkānu notīrīt, sagriezt mazākos gabalos un sasmalcināt blenderī. Sīpolu, ķiplokus un pētersīļu lapiņas smalki sakapāt. Bļodā sajaukt visas marinādes

Sastāvdaļas

.
Vistas fileju sagriezt gabalos un pievienot marinādei, apmaisīt. Apsegt ar pārtikas plēvi un atstāt uz 3 stundām marinēties.
2. Baklažānu un papriku sagriezt un kopā ar gaļu pamīšus uzspraust uz iesmiem.
Cept uz grila 10-12 minūtes, ik pa brīdim apgrozot.

| View