Vistas gaļas kukulītis bekonā – ar tomātu mērci

Sastāvdaļas

  • 900g vistas vai tītara gaļa
  • 150g šķēlītēs sagriezts kūpināts bekons
  • 2 ēd.k. kūpināta paprika
  • 1 gl rīvēts siers
  • 1 gl piens
  • 2 olas
  • 2 maizes šķēles
  • sāls, pipari
  • Mērcei:
  • 75g tomātu mērce
  • 2 ēd.k. tumšais Balzamiko krēms

Vistas gaļa ir vērtīgs vitamīnu B3, B4, B6 un B12 avots. B grupas vitamīni ir svarīgi gan vielmaiņai, gan asinsradei un nervu sistēmai. Tāpēc piedāvājam vēl vienu vienkārši pagatavojamu vistas gaļas recepti. Lai labi garšo!

Pagatavošana 60 min 6 porcijas

1. Cepešpannu izklāt ar cepamo papīru. Tomātu mērci sajaukt ar Balzamiko krēmu.
2. Maizi izmērcēt pienā. Gaļu samalt ar kombainu vai gaļas maļamo mašīnu. Pievienot olas, nospiestu maizi, sieru, kūpinātu papriku, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Kārtīgi visu sajaukt. No maltās gaļas ar mitrām rokām veido kukuliti. To pārlikt uz cepešpannas. Pa virsu sakārtot kūpinātas bekona šķēles.
3. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apm. 45 min. Pēc 15 min. gaļas šķēles apsmērēt ar tomātu mērci, atkārtot vēlreiz pēc 15 min.
4. Gatavu kukulīti pasniedz ar ceptiem vai vārītiem dārzeņiem.