Piedevās var pasniegt rīsus, kā arī kuskusu, kurā iemaisītas svaigas piparmētras. 1. Vistas fileju sagriez strēmelēs. Sastāvdaļas
Pagatavošana 25 min 4 porcijas
2. Dziļā pannā sakarsē pietiekami daudz eļļas – ar tādu aprēķinu, lai eļļa apņemtu gaļu no visām pusēm.
3. Ieliec gaļu un maisot cep 4–5 minūtes. Ar putu smeļamo karoti izņem vistas gabaliņus no pannas un noliec siltumā. Eļļu izlej no pannas.
4. Cieti iejauc 2 ēdamkarotēs ūdens.
5. Pannā ielej citrona sulu un atlikušo ūdeni. Pievieno portvīnu un cukuru un maisot karsē, līdz cukurs izkūst. Pielej iejaukto cieti un vēlreiz uzvāri. Uz lēnas uguns maisot turpini vārīt, līdz mērce sabiezē un kļūst dzidrāka.
6. Gaļu liec sasildītā traukā un pārlej ar mērci. Pārkaisi lociņus un izrotā ar citrona šķēlītēm.
Vistas gabaliņi citronu mērcē
