Vistas frikadeļu zupa ar citronu un sieru

Sastāvdaļas

  • 650g vistas gaļa bez kauliem
  • 2l vistas buljons
  • 100g makaroni
  • 3 burkāni
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ola
  • 2 zariņi rozmarīns
  • 2-3 smaržīgo piparu graudiņi
  • 1 lauru lapa
  • 50g rīvēts siers Parmezāns
  • 30g rīvmaize
  • 1/2 citrons
  • eļļa
  • sāls, pipari

Katra saimniece zina kādu no frikadeļu zupas pagatavošanas receptēm, taču mēs šodien piedāvājam vēl vienu šīs zupas pagatavošanas versiju. Šoreiz ar citronu un sieru. Lai labi garšo!

Pagatavošana 40 min 4 porcijas

1. Vistas gaļu sasmalcina, pievieno olu, rīvmaizi, sasmalcinātu 1/2 sīplou un ķiploku, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. No maltās gaļas izveido bumbiņas apm. valrieksta lielumā. Pannā uzkarsē eļļu un apcep frikadeles no visām pusēm.
2. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē 1 ēd.k. eļļas un apcep tajā burkānus un sasmalcinātu 1/2 sīpolu. Pielej buljonu un uzvāra. Pievieno rozmarīnu, lauru lapu, smaržīgos piparus, sāli un makaronus. Vāra 7-10 minūtes (atkarībā no makaronu veida). Pievieno gaļas bumbiņas, vāra vēl 5 min. Zupai pievieno rīvētu citrona miziņu un svaigi spiestu citrona sulu, apsedz ar vāku un ļauj 10 min. ievikties.
3. Pasniedzot pārkaisa ar rīvētu sieru.

| View