Vistas fileja ar pērļu grūbām baltā apelsīnu mērcē

Sastāvdaļas

  • 125g pērļu grūbas
  • 3-4 vistas filejas
  • 1 apelsīns
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 200ml saldais krējums 10%
  • 200ml vistas buljons
  • 10g sviests
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 ēd.k. graudu sinepes
  • 1 ēd.k. milti
  • pētersīļi
  • sāls, pipari

Grūbas mūsdienu cilvēka izpratnē ir kaut-kas no “senās virtuves”. Šodien grūbas atkal ir Eiropas modes avangardā. Tās tiek augstu vērtētas gan dēļ ekoloģiskuma, gan dēļ vienkāršības, gan dēļ vesela lēruma mikroelementu. Izgaršo tās mūsdienu receptēs un tu sapratīsi, ka tas vairs nav senatnīgi, bet gan garšīgi un smalki.

Pagatavošana 30 min 3 porcijas

1. Sīpolu un burkānu notīra, sagriež mazos kubiņos. Ķiplokus smalki sakapā. Miltus sajauc ar sinepēm un saldo krējumu.
2. Pannā izkausē sviestu un apcep tajā vistas filejas no abām pusēm. Vistas filejas pārliek uz šķīvīša un tajā pašā’pannā apcep sīpolus, ķiplokus un burkānus. Pievieno grūbas, cep vēl 5 min. Pievieno vistas buljonu, rīvētu apelsīna miziņu, svaigi spiestu apelsīna sulu, vistas filejas un gatavo uz nelielas uguns apmēram 15 min. Pēc nepieciešamības pievieno ūdeni. Pašās beigās pievieno miltu maisījumu, sasmalcinātus pētersīļus, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus, samaisa, gatavo vēl 5 min.
3. Pasniedz uzreiz.

| View