Vistas fileja ar kāpostu-selerijas salātiem

Sastāvdaļas

  • 4 vistas filejas
  • 50ml olīveļļa
  • 2-3 zariņi timiāns
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 citrons
  • Salātiem:
  • 400g svaigs kāposts
  • 4 selerijas kāti
  • 200g svaigs gurķis
  • 1/2 citrons
  • pētersīļi
  • dilles
  • olīveļļa
  • sāls, pipari

Vistas fileja ir viens no iecienītākajiem produktiem. Un iemesls, protams, arī daudzveidīgās filejas pagatavošanas iespējas. Piedāvājam jums vēl vienu vienkāršu un pārbaudītu recepti.

Pagatavošana 30 min 4 porcijas

1. Pagatavo salātus. Kāpostu un selerijas kātus sagriež pēc iespējas plānāk. Kāpostus un seleriju pārliek lielā salātu bļodā, pievieno svaigi spiestu citrona sulu, svaigi maltus piparus un sāli pēc garšas. Salātus ar kartupeļu stampu vai ar rokām saspaida, lai izdalās sula. Pievieno sagrieztu svaigu gurķi, sasmalcinātus zaļumus un olīveļļu, apmaisa. Novieto ledusskapī līdz pasniegšanai.
2. Marinādei olīveļļu sajauc ar sasmalcinātu ķiploku, timiāna lapiņām, svaigi spiestu citrona sulu un rīvētu citrona miziņu. Vistas filejām pārlej marinādi un apmaisa, lai marināde noklāj vistas filejas pilnībā. Marinē 1 st. istabas temperatūrā. Filejas cep grilpannā 8-10 min.
3. Vistas fileju pasniedz ar kāpostu-selerijas salātiem.