Vistas fileja ar citronu un mocarellu

Sastāvdaļas

  • 3 vistas filejas
  • 1 Mozzarellas bumba
  • 1 liela ola
  • 1/2 gl. rīvēts Parmezāns
  • 1/2 gl. rīvmaize
  • 1 ēd.k. kukurūzas milti
  • 1 rīvēta citrona miziņa
  • 1 ēd.k. granulēti ķiploki
  • 1 ēd.k. oregano lapiņas
  • sāls

Vistas gaļa ir laba tiem, kuri ievēro diētu, jo tajā ir mazāk tauku nekā citās gaļās, un tā satur līdz 25% vairāk olbaltumvielu. Dietologi atzinuši, ka tieši šī gaļa ir cilvēka organismam nepieciešamo uzturvielu avots.

Pagatavošana 45 min 3 porcijas

1. Olu uzputot kopā ar kukurūzas miltiem un pievienot pēc garšas sāli. Rīvmaizi sajaukt ar Parmezānu, ķiplokiem, oregano lapiņām, rīvētu citrona miziņu. Vistas fileju apviļāt vipirms olas maisīumā, pēc tam sausā maisījumā. Vistas filejas kārto uz cepešpannas, iepriekš izklātu ar cepamo papīru. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apm. 30-35 min.
Mocarellas sieru ar rokām sadala mazākos gabalos un 5 minūtes pirms cepšanas beigām saliek uz katras vistas filejas.
2. Vistu psaniedz ar rīsiem, svaigiem dārzeņu salātiem un dekorē ar citrona šķēlītēm.

| View