Vistas buljons ar muskatrieksta klimpām

Sastāvdaļas

  • 1 l vistas buljona
  • 100g mannas
  • 1 ola
  • 1 olas dzeltenums
  • 1 ēd.k. ūdens
  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • 1 tējk. sakapātu zaļumu
  • sāls
  • muskatrieksts

Ierasti ēdieni var iegūt neierastāku garšu un izskatu variējot ar piedevām.

Pagatavošana

1. Olas sakuļ, pievieno ūdeni, sarīvētu muskatriekstu, mannu, sakapātus zaļumus, visu labi samaisa. Pašās beigās pievieno eļļu. Ar ēdamkaroti nokniebj iegarenas klimpas un liek verdošā sālsūdenī. Vāra uz lēnas uguns līdz klimpas uzpeld un izņem ar putu karoti.
2. Uzsildītā šķīvī ielej buljonu, saliek klimpas un pārkaisa ar zaļumiem.

| View