Pastētei vēlams izmantot tikai svaigas aknas; no saldētām aknām gatavotai pastētei nepiemīt izsmalcināts aromāts, turklāt garša bieži vien kļūst netīkami rūgtena. Smērē to uz maizītēm vai sāļajiem krekeriem. 1. Nomizo burkānus un sīpolus un sarīvē smalkās skaidiņās. Noskalo un nosusini aknas. Sastāvdaļas
Pagatavošana
2. Pannā sakarsē pusi sviesta, pievieno sīpolus un burkānus un viegli apsautē. Izņem no pannas. Atlikušajā sviestā apcep aknas zeltainas. Apkaisi ar sāli un pipariem.
3. Dārzeņus samaisi ar aknām un samal gaļasmašīnā. Pieber muskatriekstu un vēl sāli un piparus, ja vajag.
4. Iepildi vairākos trauciņos un uzglabā ledusskapī.
Vistas aknu pastēte
