Vistas aknu pastēte

Sastāvdaļas

  • 800 g vistas aknu
  • 4 nelieli burkāni
  • 4 nelieli sīpoli
  • 100 g sviesta
  • malts muskatrieksts
  • malti melnie pipari
  • sāls

Pastētei vēlams izmantot tikai svaigas aknas; no saldētām aknām gatavotai pastētei nepiemīt izsmalcināts aromāts, turklāt garša bieži vien kļūst netīkami rūgtena. Smērē to uz maizītēm vai sāļajiem krekeriem.

Pagatavošana

1. Nomizo burkānus un sīpolus un sarīvē smalkās skaidiņās. Noskalo un nosusini aknas.
2. Pannā sakarsē pusi sviesta, pievieno sīpolus un burkānus un viegli apsautē. Izņem no pannas. Atlikušajā sviestā apcep aknas zeltainas. Apkaisi ar sāli un pipariem.
3. Dārzeņus samaisi ar aknām un samal gaļasmašīnā. Pieber muskatriekstu un vēl sāli un piparus, ja vajag.
4. Iepildi vairākos trauciņos un uzglabā ledusskapī.

Ātra ēdienu piegāde uz mājām vai biroju Rīgā