Vista uz alus bundžas

Sastāvdaļas

  • 1 vidēji liela vista
  • 0.5l alus skārda bundžā
  • sinepes
  • ķiploki
  • sāls, pipari pēc garšas

Iespējams, vista ir tas produkts, kura pagatavošanas variācijas pretendētu uz vietu kādā rekordu grāmatā. Vistu cep, vāra, grilē, sautē, kūpina veselu un gabalos grieztu. Ari padomju laikos ar šo produktu tika veiktas visneiedomājamākās manipulācijas. Viena no tām – vistu “sēdināja” uz krējuma burkas. Šajā receptē krējuma burka tiek aizstāta ar alus bundžu.

Pagatavošana 60 min 4 porcijas

1. Vistu nomazgāt, nosusināt. Sinepes sajaukt ar smalki sakapātiem ķiplokiem, sāli un pipariem un apsmērēt vistu gan no iekšpuses, gan no ārpuses. Vistu ietīt pārtikas plēvē vai follijā un atstāt uz visu nakti, lai iemarinējas.
2. Krāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem. Alus bundžu atvērt vaļā un “uzsēdināt” tai virsū vistu. Vistu liek cepeškrāsnī uz 50-60 min, kamēr vista ir gatava, paliekot apkašā trauku, lai būtu kur notecēt taukiem. Alus tvaikos āra un vista būs sulīga.
3. Konstrukcija ar alus bundžu nav visai stabila, tāpēc jābūt ļoti uzmanīgam gan liekot vistu krāsnī, gan ņemot ārā.