Vista mednieku gaumē

Sastāvdaļas

  • 6 vistu krūtiņas ar ādu
  • 1 sīpols, smalki sagriezts
  • 2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
  • 800 g ķiršu tomātiņi
  • 4 ēdk. Maskarpones siera
  • Sauja bazilika
  • Eļļa

Recepte no itāļu virtuves, kur putna gaļu bieži pasniedz “cacciatore” jeb mednieku gaumē. Šādi var gatavot ne vien vistu, bet arī pīli.

Pagatavošana 50 min 6 porcijas

1. Uzsildi cepeškrāsni uz 180 grādiem. Pannā lej 3 ēdk. eļļas, tajā apcep sīpolu un ķiploku, līdz sīpols kļūst mīksts, bet ne brūns. Pievieno tomātus un pasautē 10-15 minūtes, līdz masa kļūst tumīga. Ņem nost no uguns un pievieno maskarpones sieru un pusi bazilika, samaisi.
2. Pannā apcep vistas gabaliņus no abām pusēm zeltainus. Liec cepamajā traukā un pārlej ar sagatavoto mērci. Cep 25-30 minūtes, līdz gaļa kļūst mīksta. Pirms pasniegšanas pārkaisi ar atlikušo baziliku.

Ātra ēdienu piegāde uz mājām vai biroju Rīgā