Vista kefīra marinādē

Sastāvdaļas

Šī ir vistas gaļas pagatavošanas klasika, ātri paveicam un vienkārša marināde, kas gaļu padara mīkstu un sulīgu. Obligāts ir ķiploks, kas piešķirs asumu, bet ar garšvielām var variēt- kūpinātu papriku, kariju, čili vai rozā pipariem.

Pagatavošana

1. Sasmalcini 4 ķiploka daiviņas un samaisi ar sāli un citām garšvielām, kādas labāk patīk, kā arī ar sakapātiem garšaugiem.
2. Pielej glāzi kefīra, rūpīgi samaisi un ieliec marinādē vistas gabaliņus.
3. Vismaz uz 1–2 stundām ievieto ledusskapī.
4. Cep uz pannas vai grila vai arī uzdur uz iesmiņiem un gatavo kā šašliku. Ja ķiploka un zaļumu gabaliņi ir gadījušies palielāki, ieteicams pirms cepšanas noslaucīt, lai nepiedeg un nekļūst rūgti.

| View