Vista ar rozmarīnu un melnajām olīvām

Sastāvdaļas

  • 4 vistu krūtiņas bez ādas un kauliem
  • 400 g bundža tomātu gabaliņos
  • 125 ml baltvīna
  • 1 liels sīpols, sagriezts ripiņās
  • 2 ķiploka daiviņas, sasmalcināts
  • Čili pārslas, šķipsniņa
  • 1 ēdk. rozmarīna
  • 10 melnās olīvas, pārgrieztas uz pusēm
  • Olīveļļa

Nedaudz citādāk pagatavota vista, kas labi garšos ar pastu vai rīsiem. Tā sanāks nedaudz pikanta, tāpēc uzmanies ar čili, ka nepiešauj pa daudz!

Pagatavošana 30 min 4 porcijas

1. Gaļu sagriez šķēlēs un uz pannas, nelielā eļļas daudzumā, apcep no abām pusēm brūnas. Noņem no pannas.
2. Uz pannas liec sīpolu, ķiploku, čili, rozmarīnu un apcep 7 minūtes. Tad pievieno vīnu, tomātus un vistas gaļu. Pasautē 10 minūtes. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pārkaisi ar olīvām.

| View