Vista ar āboliem

Sastāvdaļas

  • 4 vistas filejas
  • 700 ml aprikožu sulas
  • 200 ml saldā krējuma
  • 3 banāni
  • 4 āboli
  • 2 sīpoli
  • 2 citronu sula
  • 4 ķiploka daiviņas
  • sāls, svaigi malti pipari, karija pulveris
  • eļļa vai sviests – cepšanai

Āboli un gaļa – šī kombinācija Āzijas tautu virtuvē ir ievērojami biežāk sastopama nekā āboli desertā. Vistas gaļa saderības ziņā arī ir ļoti piemērots produkts. Šāda stila ēdieniem piemīt burvīga saldskāba garša, tie neatstāj smaguma sajūtu un ir salīdzinoši ātri pagatavojami.

Pagatavošana 50 min 4 porcijas

1. Sīpolus un ķiplokus nomizo un sakapā. Vistas fileju noskalo, nosusini un sagriez plānās strēmelēs. Banānus un ābolus nomizo, banānus sagriez ripiņās, ābolus – nelielos gabalos.
2. Pannā sakarsē eļļu vai sviestu, ieber sīpolus un ķiplokus un pāris minūtes pasautē. Pievieno vistas filejas strēmeles un apcep no visām pusēm. Pielej aprikožu un citrona sulu, pievieno sāli, piparus, karija pulveri un krējumu un uz lēnas uguns sautē 20 minūtes.
3. Pievieno ābolus un banānus un sautē vēl 15 minūtes.

Ātra ēdienu piegāde uz mājām vai biroju Rīgā