Virziņkāpostu un jēra ribiņu sautējums

Sastāvdaļas

  • 1 kg jēra ribiņu
  • 800 g virziņkāpostu
  • 4 prāvi kartupeļi
  • 3 lielas ķiploka daiviņas
  • 1 ½ l ūdens
  • 1½ tējk. sāls
  • 1 tējk. kartupeļu cietes
  • malts muskatrieksts un pipari
  • šķipsniņa cukura
  • sāls

Sautējums vislabāk garšo otrajā dienā – uzsildīts.

Pagatavošana 100 min 4 porcijas

1. Ribiņas sadali (sacērt) gabalos. Liec katlā, pielej ūdeni, pieber sāli un nomizotas ķiploka daiviņas. Uzvāri un uz lēnas uguns turpini vārīt aptuveni 1 stundu.
2. Kartupeļus nomizo un sagriez gabaliņos, kāpostus – strēmelēs.
3. Kad gaļa mīksta, izņem ribiņas no katla.
4. Ieber kartupeļus, uzvāri un vāri kādas 5 minūtes. Pievieno kāpostus un vāri vēl 15–20 minūtes. Pieber muskatriekstu, piparus, sāli un cukuru.
5. Cieti iejauc nelielā ūdens daudzumā un iemaisi sautējumā, uzvāri.
6. Gaļu atdali no kauliem, sagriez gabaliņos un iemaisi sautējumā.