Vinegrets ar kāpostiem un siļķi

Sastāvdaļas

  • 3 vārītas bietes
  • 3-4 vārīti kartupeļi
  • 2 vārīti burkāni
  • 3-4 marinēti gurķi
  • 4 mazsālītas siļķes filejas
  • 150g svaigie kāposti marinādē "Smailie"
  • 5 ēd.k. eļļa bez smaržas
  • 2 ēd.k. Dižonas sinepes
  • 2 ēd.k. medus
  • sāls

Tradicionālā vinegreta neiztrūkstošās

Sastāvdaļas

ir bietes, kartupeļi, burkāni un marinēti gurķi. Pēc izvēles var pievienot skābētus kāpostus, zaļos zirnīšus, sīpolus, zaļos lokus, siļķi vai sēnes. Mēs šoreiz izvēlējāmies pievienot marinētus kāpsotus un mazsālītu siļķi. Rezultāts nevar nepriecēt. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!

Pagatavošana 20 min 4 porcijas

1. Bietes, burkānus, kartupeļus un gurķus sagriež vienādos kubiņos, ne pārāk smalkos. Tādos pašos kubiņos sagriež siļķes fileju. Visu sajauc kopā salātu bļodā, pievienojot marinētus kāpostus.
2. Mērcei sinepes sajauc ar eļļu un medu, pēc garšas pievieno sāli.
3. Salātus pārlej ar mērci un samaisa. Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.
4. Padoms. Ja pirms apmaisīšanas dārzeņus parliet ar eļļu un tikai tad peivienot bietes, tad bietes nenokrāsos pārējos dārzeņus.

| View