Viegli salāti ar Korejas burkāniem

Sastāvdaļas

  • 200g Korejas burkāni
  • 1 galviņa ledus salāti (apm. 300g)
  • 1/4 laims
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 3 ēd.k. vīnogu kauliņu eļļa
  • čili pipars (pēc izvēles)
  • koriandrs
  • sāls

Āzijas virtuve ir iecienīta arī mūsu platuma grādos. Korejas burkānus kā piedevu lieto daudzi pikantu ēdienu cienītāji. Šoreiz piedāvājam vieglu salātu recepti, kurai nepieciešamo toni sniedz tieši šie pikantie burkāni.

Pagatavošana 20 min 2 porcijas

1. Pagatavo salātu mērci. Ķiplokus nomizo un smalki sakapā. Sajauc ar eļļu, izspiestu laima sulu un sāli. Ja vēlas asākus salātus, tad var pievienot mazos kubiņos sagrieztu čili piparu.
2. Ledus salātus sagriež palielos gabalos un pārliek salātu bļodā, pievieno burkānus, mērci un visu samaisa. Pašās beigās pievieno koriandra lapiņas. Pasniedz uzreiz.

| View