Vērša astes zupa

Sastāvdaļas

  • 1 kg teļa aste
  • 2 burkāni
  • 2 sīpoli
  • 1 selerijas kāts
  • 400g tomāti savā sulā
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 2 ķiploka daiviņas
  • smaržīgie pipari
  • sāls, svaigi malti piapri
  • zaļumi pasniegšanai

Spānija – šī valsts daudziem rada asociācijas ar sauli, flamenko vai koridu. Tomēr daudziem tā asociējas ar īpašiem ēdieniem, kuri pagatavoti no vienkāršiem un visiem pieejamiem produktiem, taču tajos ir kas īpašs. Nogaršojiet šo lielisko zupu, ielaidiet Spāniju savā virtuvē!

Pagatavošana 4 porcijas

1. Asti kārtīgi noskalot, sacirst gabalos. Dārzeņus nomizot. Sīpolu sagriezt gredzenos, burkānus un seleriju šķēlītēs. Ķiplokus saspiest ar plato naža daļu. Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu. Apcept eļļā astes gabalus no visam pusēm, 5-6 min. Pievienot sagatavotus dārzeņus un cept vēl 5 min. Pievienot tomātus ar visu sulu un cept vēl 2-3 min. Pārliet ar 1,5l ūdens, pievienot piparus, sāli, uzvārīt, samazināt uguni, uzlikt vāku un vārīt 2-3 stundas, līdz gaļa atdalās no kauliem. Ik pa brīdim pieliet šķidrumu.
2. Gatavu zupu noņemt no uguns, izņemt gaļu un atdalīt no kauliem. Zupu atdzesēt, noņemt taukus. Pirms pasniegšanas gaļu pievienot zupai, uzkarsēt, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
3. Pasniedz ar svaigiem zaļumiem.