Kāds pavārs, nogaršojot šos salātus, būtu iesaucies: «Kas var būt labāks par šo!?» Un te nu nav ko piebilst, lieliski salāti. Izmēģiniet šo recepti arī jūs! 1. Bekonu apgrauzdē uz sausas pannas, sagriež mazākos gabalos. Sastāvdaļas
Pagatavošana 40 min 2 porcijas
2. Vistas gaļu grilē vai cep uz pannas. Atdzesē un sagriež strēmelītēs.
3. Pagatavo mērci. Avenes saspaida ar dakšu, pievieno krējumam. Pievieno arī sinepes, sāli un svaigi maltus piparus, samaisa.
4. Salātlapas noskalo, notecina lieko ūdeni un kārto traukā. Pa virsu liek vistas gaļu, bekonu, svaigas avenes, sagrieztus tomātus. Pārkaisa ar sieru.
5. Pasniedz pārlejot ar mērci.
Vasarīgie vistas salāti ar avenēm
