Vasarīgie vistas salāti ar avenēm

Sastāvdaļas

  • 1 iep. šķiņķi bez kaula pikantajā austrumu marinādē
  • 200g salātlapas
  • 100g avenes
  • 100g bekons
  • 150g tomāti
  • 50g rivēts siers Parmezāns
  • Mērcei:
  • 150g skābs krējums
  • 1 ēd.k. Dižonas sinepes
  • 1 ēd.k. avenes
  • sāls, pipari

Kāds pavārs, nogaršojot šos salātus, būtu iesaucies: “Kas var būt labāks par šo!?” Un te nu nav ko piebilst, lieliski salāti. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!

Pagatavošana 40 min 2 porcijas

1. Bekonu apgrauzdē uz sausas pannas, sagriež mazākos gabalos.
2. Vistas gaļu grilē vai cep uz pannas. Atdzesē un sagriež strēmelītēs.
3. Pagatavo mērci. Avenes saspaida ar dakšu, pievieno krējumam. Pievieno arī sinepes, sāli un svaigi maltus piparus, samaisa.
4. Salātlapas noskalo, notecina lieko ūdeni un kārto traukā. Pa virsu liek vistas gaļu, bekonu, svaigas avenes, sagrieztus tomātus. Pārkaisa ar sieru.
5. Pasniedz pārlejot ar mērci.