Vārītā vistas filejas desa

Sastāvdaļas

  • 1 kg vistas filejas
  • 250 ml saldā krējuma (vēlams, ne treknāka par 20 %)
  • 3 olu baltumi
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 burkāns
  • 1 tējk. maltas paprikas
  • ⅓ tējk. maltu melno piparu
  • sāls

Ja garšo desas, šis ir lielisks un vienkāršs variants, kā mājās pagatavot tā dēvēto vārīto desu – bez ķīmiskām piedevām un nevajadzīgām vielām. Garšvielas var pievienot pēc izvēles, desu var papildināt ar paprikas gabaliņiem un zaļumiem.

Pagatavošana 80 min

1. Vistas fileju kopā ar ķiplokiem samal gaļasmašīnā pēc iespējas smalkāk. Ja nepieciešams, samal vēlreiz.
2. Pievieno krējumu, olu baltumus, papriku, piparus un sāli un samīci.
3. Burkānu nomizo un sagriez smalkos gabaliņos. Iemaisi gaļā.
4. Uz galda izklāj pārtikas plēvi divās kārtās. Uzliec gaļas maisījumu, izveido ruleti jeb desu, cik resnu vēlies, un rūpīgi un stingri ietin plēvē. Galus cieši aizsien ciet.
5. Liec katlā verdošā ūdenī un uz lēnas uguns vāri aptuveni 50 minūtes. Desu izņem no katla, atdzesē un noņem plēvi.

| View