Valriekstu maize ar aprikozēm

Sastāvdaļas

  • 400 g miltu
  • 50 g auzu pārslu
  • ½ tējk. sāls
  • 1 tējk. sodas
  • 50 g žāvētas aprikozes, smalki sagrieztas
  • 50 g valriekstu, nolobīti un sagriezti smalkāk
  • 250 ml mazkaloriju jogurta bez piedevām
  • 175 ml piena

Valriekstu maizi liec galdā jau siltu, nedaudz atdzisušu, ar ievārījumu vai sviestu. Labi garšos arī apgrauzdēta ar šokolādes krēmu.

Pagatavošana 60 min

1. Uzsildi cepeškrāsni uz 200 grādiem. Plāti izklāj ar cepamo papīru.
2. Bļodā sajauc miltus, auzu pārslas, sodu, sāli. Pievieno valriekstus un aprikozes un visu samaisi.
3. Jogurtu ar pienu samaisi kopā un pievieno miltu maisījumam. Samaisi, bet nepārcenties, ilgi mīcot mīkla var kļūt cieta.
4. Liec mīklu uz cepamās plāts kukuļa formā un cep 30-35 minūtes.

| View