Uz sāls cepta vista

Sastāvdaļas

  • 1 vista
  • 1 kg rupjā vārāmā sāls

Pavisam vienkārši, taču ne tā kā citreiz. Šoreiz cepam vistu bez eļļas, kartupeļiem un āboliem, bet ar daudz sāli. Nevajag uztraukties, sāls šeit aizvieto taukvielas, gaļa nebūs pārsālīta.

Pagatavošana 50 min

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Cepamajā plātnē ieklāj papīru. Ieber sāli biezā kārtā un ar roku izlīdzina.
2. Vistu ar vēderu uz leju liec uz plāts un šauj cepeškrāsnī. Cep 45-50 minūtes. Cepšanas vidū, kad vista apbrūnējusi, apgriez otrādi, lai apcepas arī vistas puncis.
3. Pavisam vienkārši, taču ne tā kā citreiz. Šoreiz cepam vistu bez eļļas, kartupeļiem un āboliem, bet ar daudz sāli. Nevajag uztraukties, sāls šeit aizvieto taukvielas, gaļa nebūs pārsālīta.

| View