Tomātu zupa

Sastāvdaļas

  • 2 bundžas konservētu tomātu pa 800g
  • ķiploki pēc garšas
  • zupas garšaugi
  • sāls, pipari olīveļļa

Kad ir jauki nosvinēti svētki, jāsāk domāt par atslodzes dienām – vēderi prasa kaut-ko vieglāku. Tomātu zupa ļoti labi derēs šim mērķim. Ideju šai zupai es noskatījos no Džeimija Olivera.

Pagatavošana

1. Var gatavot no svaigiem tomātiem, bet tā kā šobrīd garšīgi vasaras tomāti nav pieejami, tad izmantoju konservētus. Katliņā pārliet sulu no abām bundžām un sasmalcinātus tomātus. Uzkarsēt un vārīt uz lēnas uguns 15 min.
2. Olīveļļā apcept sasmalcinātus ķiplokus un pašās beigās tur piemest garšvielas. Ja garšaugi ir svaigi, tad var izmantot kātus, tik iepriekš kārtīgi sasmalcināt. Šo masu pārlikt katlā ar tomātiem un pavārīt vēl kādas 5 min.
3. Ja zupa sanāk pabieza, tad pieliet klāt ūdeni vai biljonu. Pa cik tomāti ir skābi, tad pielikt mazliet cukura. Pēc nepieciešamības pielikt klāt vēl sāli, ķiplokus un garšvielas.