Sastāvdaļas
- 400 g konservētu tomātu bundžā, sagriezti gabaliņos
- 3 loksnes bekona, sagriezts gabalos
- 1,25 litri buljona
- 1 sīpols, smalki sagriezts
- 1 ķiploka daiviņa, sasmalcināta
- 1 burkāns, sagriezts kubiņos
- 1 glāze rīsu
- 1 glāze saldētu zaļo zirnīšu
- 2 ēdk. sasmalcinātu pētersīļu
- Sāls un svaigi malti melnie pipari
Zaļo zirnīšu vietā var izmantot arī konservētas pupiņas, tad zupa kļūs vēl tumīgāka un sātīgāka.
Pagatavošana
1. Katlā liek bekonu, sīpolu, burkānus, ķiploku un apcep 4 minūtes uz vidējas liesmas.
2. Pievieno buljonu, rīsus, tomātus un pavāra vēl 15 minūtes, līdz rīsi kļūst mīksti.
3. Pievieno zirnīšus, sāli un piparus un vāra vēl 5 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pētersīļiem.