Tomātu zupa ar kalmāru frikadelēm

Sastāvdaļas

  • 4 lieli tomāti
  • 1 sīpols
  • 200g baltmaize
  • 1 paprika
  • 1 l dārzeņu buljons
  • 2 nelieli kalmāri
  • 1 olu dzeltenums
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 4 ēd.k. olīveļļa
  • baziliks
  • sāls un svaigi malti pipari

Kalmāri satur veselu virkni nepieciešamo organismam vielu. Iekļaut tos savā ēdienkartē ir ieteicams visiem – tiem, kas rūpējās par figūru (zemas kaloritātes dēļ), tiem, kas sporto (olbaltumvielas labākais muskuļu veidošanas materiāls), ka arī tiem, kam svarīgs ārējais izskats – kalcijs, fosfors un selēns uzlabo nagu, matu un zobu struktūru. Un neizmirstiet – šajā produktā daudz joda, kas īpaši svarīgs Latvijas iedzīvotājiem.

Pagatavošana 40 min 4 porcijas

1. Kalmārus noskalot, noņemt ādu un izmalt gaļas maļamajā mašīnā. Pievienot baziliku, olu dzeltenumu, sāli, piparus, visu samaisīt.
2. Sīpolu un papriku sagriezt mazos kubiņos. Ķiplokus smalki sakapāt. Tomātus noblanšēt, noņemt ādu un sagriezt. Dziļā pannā uzkarsēt olīveļļu. Apcept tajā sīpolus, papriku un ķiplokus 2-3 minūtes. Pievienot tomātus un cept vēl 5-7 minūtes, kamēr masa kļūst viendabīga. Pārlikt katlā, pievienot dārzeņu buljonu un sagrieztu kubiņos maizi. Uzvārīt zupu, ik pa brīdim apmaisot.
3. No maltās gaļas izveidot bumbiņas valrieksta lielumā un pievienot zupai 5 minūtes līdz vārīšanās beigām. Katlu noņemt no uguns, pievienot sāli un piparus pēc garšas, uzlikt vāku un ļaut zupai 10 minūtes ievilkties.