Tomātu salāti ar bazilika mērci un sieru

Sastāvdaļas

  • 125g Fetaki siers
  • 6-8 krāsainie tomāti
  • baziliks
  • sāls, pipari
  • Mērcei:
  • 125g laba majonēze
  • 1 sīpols
  • 4 ēd.k. turku/grieķu jogurts
  • 1 ēd.k. svaigi spiesta citrona sula
  • baziliks

Tomāti un baziliks ikvienam zināms “tandēms”, taču ir vēl kāds produkts kas lieliski sader gan ar tomātiem, gan baziliku. Jā, tas ir siers. Izmēģiniet šo recepti un baudiet lielisko garšas trio.

Pagatavošana 20 min 8 porcijas

1. Pagatavot mērci. Jogurtu sablendēt ar bazilika lapiņām un citrona sulu. Pievienot majonēzi, smalki sakapātu sīpolu un samaisīt.
2. Tomātus nomazgāt un sagriezt škēlītēs. Uz lielā servējamā sķīvja kārto tomātus, pa virsu liek sieru. Dekorē ar bazilika lapiņām, pārkaisa ar sāli un pipariem.
3. Pasniedz ar mērci.