Tomātu biezzupa ar sīpoliem un maizi

Sastāvdaļas

  • 750 g sīpolu
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 svaiga čili pāksts
  • 60 ml olīveļļas
  • 400 g caur sietiņu izberztu tomatu (var izlīdzēties arī ar konservētiem )
  • 3/4 l vistas buljona
  • 4 šķēles baltmaizes (vēlams čiabata)
  • 60 g svaigi rīvēta Monterigo siera (var būt cits cietais siers)
  • bazilika lapiņas
  • sāls un svaigi malti pipari pec garšas

Itāļu virtuve ir ļoti daudzveidīga un tajā katrs var atrast sev ko īpašu un noderīgu. Šoreiz iesakām šo biezzupu.

Pagatavošana 30 min 4 porcijas

1. Sīpolus un ķiplokus nomizo, pārgriež uz pusēm un sagriež plānās šķēlītēs. Čili pāksti pārgriež gareniski uz pusēm, izņemt sēklas un sīki sakapāt. Katlā uzkarsē eļļu, ieber sīpolus, ķiplokus, čili un pāris minūtes sautē. Pievieno tomātus, sāli, piparus un vistas buljonu. Uz mazas uguns vāra ~20minūtes.
2. Maizes šķēles apgrauzdē uz grila un ieliek dziļos šķīvjos. Zupā iemaisa rīvēto sieru. Zupu lej uz maizes šķēlēm un pārkaisa ar baziliku.
3. Šai zupai obligāti jābūt biezai! Šķidra tā tik labi negaršos! Garšai var pievienot kūpinātu apceptu gaļu. Tas gan oriģinālajā receptē nav paredzēts, bet latviešu vēderiem būs tīkami 🙂

| View