Tomātu asā zupa ar olu

Sastāvdaļas

  • 2 bundž. tomāti savā sulā (katra pa 800g)
  • 8 olas
  • 4 bekona šķēles
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1-2 ēd.k. sasmalcinātu čili piparu
  • 50g ciets siers
  • sāls, pipari pēc garšas

Asu ēdienu cienītāji noteikti novērtēs šādi pagatavotu zupu. Tie, kam ne visai iet pie dūšas asie ēdieni, var čili piparus nelikt, bet šī zupa ir jāpagatavo obligāti! Tā ir tā vērta!

Pagatavošana 45 min 4 porcijas

1. Katlā ar biezu apakšu apcep bekona šķēles, apm. 4-5 min. kamēr tās kļūst brūnas. Pārliek uz papīra dvielīša, lai notecinātu liekos taukus. Tajā pašā katlā apcep sakapātu ķiploku un čili piparus. Pievieno tomātus ar visu sulu un sautē uz vidēji lielas uguns 20-30 min. Tomātus ar karoti saspaida, lai gabaliņi būtu mazāki. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
2. Uzvāra olas ar mīkstu dzeltenumu. Tās var būt olas-pašot (bez čaumalām vārītas). Lai to būtu vienkāršāk izdarīt, olu vajag iesist plēvē un plēvi satīt. Olu iegremdē vārošā ūdenī uz 3-4 minūtēm. Ja olu pārsitīsiet vārošā ūdenī pa tiešo, veidosies daudz lieku gabaliņu kā “lupatiņas” un olai vairs nebūs skata. Vai nu otrs variants – olu varīt ar čaumalu apm. 3-4 min.
3. Šķīvī liek 2 olas, pārlej ar tomātu zupu, pa virsu sarīvē sieru un dekorē ar bekona šķēlītēm.