Tomāti ar ceptu tītaru un pupiņām

Sastāvdaļas

  • 600 g vārītas tītara gaļas
  • 500 g ķiršu tomātiņu
  • 1 bundža (400 g) konservētu balto pupiņu
  • 2 lieli sīpoli
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 60 g rīvēta cietā siera
  • 3 ēdk. olīveļļas
  • 2 tējk. maltas paprikas
  • 2 tējk. maltu romiešu ķimeņu
  • 1,5 l vistas buljona
  • sakapāti pētersīļi
  • sāls

Garšīgāks sautējums sanāks no kaltētām pupiņām, kas pa nakti mērcētas aukstā ūdenī, taču šādā gadījumā vārīšanas laiks būs ilgāks. Svaigākai garšai beigās var dāsni pārkaisīt arī svaigu baziliku vai koriandru.

Pagatavošana 40 min 4 porcijas

1. Gaļu sagriez gabaliņos. Tomātiņus pārgriez uz pusēm. Sīpolus un ķiplokus nomizo un sakapā. Pupiņas nokās, noskalo un notecini.
2. Katlā sakarsē eļļu, ieber sīpolus un ķiplokus un pāris minūtes pasautē. Pievieno garšvielas un samaisi. Pieliec pupiņas un pielej buljonu, uzvāri un turpini vārīt aptuveni 5 minūtes.
3. Pievieno gaļu un tomātus un sautē vēl aptuveni 10 minūtes. Pārkaisi pētersīļus un rīvēto sieru.

| View