Tītara fileja ar dārzeņiem un sēnēm pikantā mērcē

Sastāvdaļas

  • 400 g tītara gaļas
  • 150 g šampinjonu
  • 150 g krāsainu paprikas pākšu
  • 100 g burkānu
  • 100 g brokoļu
  • 100 g sīpolu
  • 15 g rīsu miltu
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 125 ml buljona
  • 30 ml sojas mērces
  • 20 ml balzametiķa
  • 2 ēdk. eļļas
  • 1 ēdk. sakapāta svaiga ingvera
  • malta kurkuma
  • malti melnie un čili pipari
  • cukurs
  • sāls

Šī recepte ir labs iesākums tiem, kuri tikai tagad iepazīstas ar tītara gaļu. Piedevās lieliski garšo vārīti vai tvaicēti rīsi. Vēl jo labāk, ja tie samaisīti ar zemesriekstiem un ananasu gabaliņiem. Un, ja nepatīk tītara gaļa, tās vietā var ņemt vistas fileju.

Pagatavošana 40 min 4 porcijas

1. Gaļu sagriez plānās strēmelēs. Šampinjonus sagriez 4 daļās. Brokoļus sadali mazās rozetītēs. Iztīrītas paprikas sagriez strēmelēs, burkānus – salmiņos. Sīpolus arī sagriez salmiņos.
2. Sojas mērci sakul ar etiķi, šķipsniņu cukura un caur spiedi izspiestiem ķiplokiem. Ieliec gaļu, samaisi un atstāj, lai 15–20 minūtes marinējas.
3. Pannā sakarsē eļļu un cep gaļu no visām pusēm. Ja vajag, pārkaisi ar sāli un izņem no pannas.
4. Pannā ieber sīpolus un apsautē caurspīdīgus. Pievieno papriku, burkānus un šampinjonus un arī dažas minūtes pacep.
5. Pielej buljonu, kurā iejaukti rīsu milti, un uzvāri. Iemaisi ingveru, kurkumu un piparus.
6. Ieliec gaļu un brokoļus un vēlreiz uzvāri. Ja vajag, pievieno vēl sojas mērci un garšvielas.

| View