Teļa ribiņas ar sēnēm un medalu

Sastāvdaļas

  • 600g teļa ribiņas
  • 200g svaigas meža sēnes (piem. gailenes)
  • 200ml ābolu medalus
  • 100g kūpināta gaļa
  • 1 sīpols
  • 2 burkāni
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 ēd.k. sinepes
  • 1 tējk. sviests
  • 1 lauru lapa
  • 1 timiāna zariņš
  • sāls, pipari

Šo recepti jums vajadzētu izmēģināt kaut-vai intereses pēc, bet jau iepriekš varam pačukstēt – jāviļās nebūs. Patiesi lieliska recepte!

Pagatavošana 4 porcijas

1. Ribiņas sadala pa vienai, ierīvē ar sinepēm. Sīpolu un ķiplokus nomizo un smalki sakapā. Burkānus nomizo un sagriež ripiņās. Bekonu sagriež nelielos kubiņos. Sēnes sagriež pēc nepieciešamības – mazākās var atstāt veselas, lielākas sagriezt smalkāk.
2. Katlā ar biezu apakšu izkausē sviestu un apcep tajā ribiņas, sīpolus un burkānus. Pievieno alu, lauru lapu, timiāna lapiņas, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus, apsedz katlu ar vāku un sautē apm. 50 min.
3. Pannā ieber bekonu un apcep. Kad sāk izdalīties tauki, pievieno sēnes un cep, līdz šķidrums ir izgarojis. Pašās beigās pievieno sasmalcinātus ķiplokus, ātri apcep un pievieno sēnes ribiņām. Sautē vēl 10 min.
4. Pasniedz ar vārītiem vai sautētiem dārzeņiem.