Teļa gaļas sautējums

Sastāvdaļas

  • 500 g teļa gaļas
  • 200 g seleriju kātu
  • 2 burkāni
  • 2 tomāti
  • 2 timiāna zariņi
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 80 g sviesta
  • 1 ēdk. miltu
  • 250 ml gaļas buljona
  • 150 ml sausā baltvīna
  • 2 laurlapas
  • sāls, pipari

Viena no visvienkāršākajām un klasiskām teļa gaļas sautējuma receptēm. Piedevās pasniedz kartupeļus ar dillēm vai rīsus.

Pagatavošana 60 min 4 porcijas

1. Selerijas sagriez prāvos gabalos, nomizotus burkānus – garenos salmiņos. Tomātus pārgriez uz pusēm. Ķiplokus nomizo. Gaļu sagriez prāvos gabalos.
2. Katlā sakarsē pusi sviesta un apcep gaļu, pēc tam izņem no katla.
3. Turpat sakarsē arī atlikušo sviestu un apcep dārzeņus, ķiplokus un timiānu.
4. Pievieno gaļu, pārkaisi miltus, tūlīt pielej vīnu un buljonu, pieliec lauru lapas. Pieber sāli un piparus un sautē, līdz gaļa mīksta.