Tēja “Masala”

Sastāvdaļas

  • 2 gl. piens
  • 1 gl. ūdens
  • 15 g laba melnā tēja
  • 10 kardamona kārbiņas
  • 3 gb. krustnagliņas
  • 3 gb. smaržīgie pipari
  • 1-2 cm ingvera sakne
  • 1/2 tējk. malts kanēlis
  • rīvēts muskatrieksts uz naža galiņa
  • cukurs pēc garšas

Bez šīs tējas vakars austrumu gaumē būs nepilnīgs. Ļoti garšīga, aromātiska un sildoša tēja. Klāt var pasniegt austrumu saldumus.

Pagatavošana 10 min 2 porcijas

1. Kardamonu samaļ, ingveru sarīvē uz smalkās rīves. Ūdeni uzvāra, pievieno cukuru, tēju, garšvielas, ingveru un dažas sekundes pavārā. Pievieno pienu (iepriekš nekarsētu), samaisa un vēlreiz uzvāra. Tēju pārliet caur sietiņu siltās glāzēs. Pasniegt siltu
2. Pasniedz uzreiz.