Tefteļi itāļu gaumē

Sastāvdaļas

  • 500g liesa liellopa maltā gaļa
  • 2 šķēles sakaltusi maize
  • 100ml piens
  • 1 sauja mandeles
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 sīpols
  • 1 tējk. kaltētas itāļu garšvielas (Provansas)
  • 4 ēd.k. rīvēts siers Parmezāns
  • 1 ola
  • milti
  • olīveļļa
  • sāls, pipari
  • Mērcei:
  • 1 gl sauss baltvīns
  • 1 gl piens

Itāļu virtuve ir iecienīta visā pasaulē un arī mūsu platuma grādos Itāļu virtuves receptes ir diezgan populāras. Piedāvājam jums vēl vienu klasisku, bet iespējams, mazāk zināmu Itāļu virtuves recepti.

Pagatavošana 30 min 4 porcijas

1. Maizi izmērcēt pienā un nospiest lieko šķidrumu. Riekstus sasmalcināt. Ķiploka daiviņu un sīpolu smalki sagriezt.
2. Maltai gaļai pievienot maizi, riekstus, garšvielas, ķiplokus, sīpolus, olu un masu kārtīgi izmīcīt.
3. Ar mitrām rokām izveidot gaļas bumbiņas. Katru bumbiņu apvārtīt miltos un apcept uzkarsētā eļļā. Pieliet baltvīnu, pienu un sautēt, ik pa brīdim tefteļus apgriežot.
4. Pasniedz uzreiz, pārkaisot ar sarīvētu sieru.